Anmälan och avgifter

När du blivit antagen, får du besked om det av din blivande musiklärare under första skolveckan under höstterminen. I annat fall blir du automatiskt satt på väntelista på ditt förstahandsval och vi hör av oss så fort det blir en plats ledig. Vi tar in nya elever löpande. Du hittar mer information i flikarna nedan.

Avgifter inriktning musik

Aktivitet

Kostnad

Blockflöjt/sång

250 kronor per termin

Individuell/gruppundervisning

750 kronor per termin

Kör

250 kronor per termin

Instrumenthyra

375 kronor per termin

Suzukifiol

750 kronor per termin

Musikal

750 kronor per termin

Rytmikkurs

250 kronor per termin

Actiongänget

750 kronor per termin

Drill

250 kronor per termin

Musikläraren gör en skolturné till samtliga låg- och mellanstadieskolor under våren. I samband med det så har skolan också öppet hus där du som vill får komma och prova instrument. Under öppet hus finns det också möjlighet att anmäla sig inför höstterminens kurser.

Enklast anmäler du dig via självservice och vår nya lärplattform StudyAlong här på Lidköpings kommuns webbsida. Du hittar anmälan här. Länk till annan webbplats.

Det största antalet antagningar görs i början på höstterminen, men det går bra att anmäla sig när som helst under året. Vi tar in nya elever löpande.

Har du frågor gällande anmälan går det bra att kontakta oss på telefonnummer: 0510-770741 eller musikskolan@edu.lidkoping.se

När du anmält dig placeras du i kö, antagningar görs utifrån ditt önskemål, antingen på ditt förstahandsval eller ditt 2-3 handsval. Vissa instrument, exempelvis piano är det många som vill spela, därför kan det vara bra att göra 2-3 handsval.

Kölistan är inte absolut. Förutom anmälningsdatum kan det vara en del praktiska saker, exempelvis ålder och gruppsammansättning som avgör vilken elev som får plats.

Du som inte får en plats direkt hamnar automatiskt på kö. Du får inget meddelande om det utan vi kontaktar dig så fort det blir en plats ledig.

Eleverna har under läsåret möjlighet att söka ett antal stipendier skänkta av olika organisationer. Detta är något som uppskattas mycket av både elever och lärare.

Lidköpings musik- och soaréesällskap

Ett stipendium eleverna spelar upp för att få möjlighet att ta del av. Uppspelningen brukar ske på en elevafton i november och delas ut i samband med en årlig trettondagsbal.

Svarta Örns orden

Detta stipendium delas ut en gång om året och är ett stipendium eleverna spelar upp för att söka. Uppspelningstillfället brukar ligga i maj månad och stipendiet brukar delas ut i samband med Kulturskolans dag.

TNJ flitstipendium

Detta stipendium är ett flitstipendium som tilldelas elever som under sina år på skolan varit mycket engagerade och varit en bra förebild för övriga elever genom sin inställning och attityd. Eleverna nomineras genom sina lärare och stipendiet brukar delas ut i samband med Kulturskolans dag.

Om du vill avsluta din plats är det enklast att du meddelar din lärare det direkt.

Du kan också kontakta expedition på telefon: 0510-770741

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: musikskolan@edu.lidkoping.se