Lidköping - guld i Årets Superkommun 2022 och silver 2023

2022 tog Lidköping guld. I 2023-års upplaga av Årets Superkommun hamnade Lidköping på en hedrande silverplats i kategorin ”Mindre kommuner och landsortskommuner”, endast passerade av segraren Varberg och med Skövde på bronsplats. Stort grattis till oss alla!

Årets Superkommun utses av tidskriften Dagens Samhälle.

Fint kvitto på att vi är på rätt väg

Dagens Samhälle bevakar frågor för beslutsfattare i kommuner och regioner i Sverige. Över 40 000 mätpunkter fördelade på 144 variabler i 18 olika kategorier ligger till grund för Dagens Samhälles kommunrankning.

Lidköping sticker framför allt ut med en god barnomsorg och äldreomsorg, bra ekonomi och arbetsmarknad samt ett allt bättre kulturliv och fina fritidsmöjligheter.

Visst är det fantastiskt. Årets Superkommun! Vi vet ju att vår kommun är fantastisk och att vi har engagerade och drivna invånare, men det är ändå något speciellt att få ett sådant fint kvitto på att vi är på rätt väg, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör i Lidköping.

Film - Silver i Årets Superkommun 2023

Film - Vi vann - Årets Superkommun 2022

Dagens Samhälles bedömningskriterier

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kommunstyrelsensverksamheter@lidkoping.se