Solhaga äldreboende

Solhaga ligger centralt i Lidköping med närhet till det mesta. Vi gör allt och lite till för att du ska trivas på Solhaga.

Telefonnummer till Solhaga äldreboende

Enhet Blåklinten 0510-77 15 29
Enhet Blåsippan 0510-77 05 24
Enhet Prästkragen 0510-77 15 28
Enhet Vitsippan 0510-77 17 94

Sjuksköterska 0510-77 00 23 eller 0510-77 03 00

Kontakt

Petra Hjort

Titel: Enhetschef

Tel: 0510770275

E-post: Petra.Hjort@lidkoping.se

Solhaga äldreboende

Solhaga äldreboende har promenadavstånd till centrum med nya stadens torg, affärer och restauranger. Varje enhet på Solhaga har en balkong i anslutning till den gemensamma matsalen. Vissa lägenheter har en egen liten balkong. Det finns en trädgård som ger möjlighet till utevistelse och där vi ofta dricker eftermiddagskaffet sommartid.

Våra lägenheter

Lägenheten består av ett rum med kokmöjlighet och rymlig, handikappanpassad toalett med dusch. I rummet finns en höj- och sänkbar säng, i övrigt får du själv inreda lägenheten som du vill. Tänk på att inte möblera för trångt så att du har plats för eventuella hjälpmedel. Ett grundutbud av Tv-kanaler ingår. Önskas fler kanaler tecknas eget bredbandsavtal med Sappa. Din lägenhet är ditt hem och du tar självklart emot dina närstående när du själv önskar. Anhöriga är alltid välkomna till Solhaga.

Kost och måltider

Hos oss värdesätter vi maten högt. Vi serverar frukost, middag och kvällsmat samt två till tre mellanmål. Frukost, middag och kvällsmat hämtas i köket på Solhaga. Om du vill bjuda besökare på mat eller fika är det bra att beställa detta i god tid. Vänd dig till din kontaktman som gärna hjälper dig.

Aktiviteter

Våra aktiviteter är anpassade till var och ens förmågor och behov samt de boendes önskan. Det kan vara promenader, filmvisning, högläsning, sångstund, spela spel med mera. Ett par gånger varje vår och höst anordnar vi musikunderhållning i vår samlingssal. Vi firar alla högtider traditionsenligt och anhöriga är välkomna att vara med. Om du vill fira din födelsedag tillsammans med anhöriga är du välkommen att låna våra lokaler. Hårfrisör och fotvårdsterapeut kommer till oss med jämna mellanrum.

Vi som arbetar här

På Solhaga finns det omvårdnadspersonal. Vi har även sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare besöker Solhaga en gång i veckan. Vi har även kontakt med arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut från Kommunrehab. Dessutom finns enhetschef och kock hos oss. Personalen på Solhaga erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Bra att känna till är att våra medarbetare använder mobiltelefonen som ett arbetsredskap.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se