Vklass lärplattform

Vklass är ett pedagogiskt IT-verktyg för barn, elever, medarbetare, skolledare och vårdnadshavare inom förskola och grundskola i Lidköpings kommun.

Vklass erbjuder många verktyg, bland annat:

  • Planering, schema, kalender, närvaro och ledighetsansökan
  • Omsorgschema (förskola/fritids)
  • Elevens lärprocess (individuell utvecklingsplan, utvecklingssamtal)
  • Informations- och kommunikationsverktyg
  • Samarbetsytor (gemensamma dokumentfiler och grupper)

Hur loggar jag som elev in?

Alla elever mellan förskoleklass och årskurs 9 loggar in med personligt lösenord och användarnamn i appen eller på Vklass.

Hur loggar jag som vårdnadshavare in?

Vklass finns som app, som du hittar både i Appstore och Googleplay. Logga in med BankID/Freja eID. Du kan också logga in på vklass.se.

Är du anställd inom Lidköpings kommun?

Du som är anställd inom Lidköpings kommun loggar in med ditt vanliga användarnamn och lösenord som du använder till datorn, intranätet och din mail.

Manualer och filmer på svenska och andra språk

Manualer och filmer på svenska och andra språk finns på Vklass. Där kan du även få svar på vanliga frågor. Du kan dessutom använda supportfunktionen i appen Vklass. Den hittar du genom att klicka på frågetecknet uppe i högra hörnet i appen.

I skolan används lärplattformen Vklass för dagligt pedagogisk och administrativt arbete. Där behandlas personuppgifter i form av elevens namn och personnummer, vårdnadshavarens namn och kontaktuppgifter, skola, klass och årskurs. Uppgifterna som används hämtas från vårt elevadministrativa system.

Dessutom behandlas uppgifter om frånvaro, schema, betyg, omdömen, ämnesmatriser som är kopplade till mål i de olika ämnena, studieplaner och skriftliga individuella utvecklingsplaner. Syfte med behandlingen är att följa upp elevernas kunskapsutveckling, sätta betyg och kommunikation mellan lärare, elev och vårdnadshavare.

Den lagliga grunden som används är allmänt intresse och myndighetsutövning.

Behandling av personuppgifter

Barn & Skola månar om din integritet och hanterar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen.

För mer information om hur Barn & Skola hanterar dina personuppgifter.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se