Stadsnära lantgård - lantlig miljö för hela familjen

Stadsnära lantgård ligger i Råda och är ett trevligt utflyktsmål. Hela familjen kan hälsa på djuren, uppleva livet på en bondgård och bara ha det lugnt och skönt en stund i lantlig miljö.

Några av fåren på Stadsnära lantgård

Vad händer på Stadsnära lantgård just nu?

Välkommen till nyinvigningen av Stadsnära lantgård måndag 17 juni klockan 11:00-16:00. Caféet är öppet och bemannas av daglig verksamhet.

Öppettider

Stadsnära lantgård är öppen dagligen klockan 09:00-16:00.
Stängt midsommarafton

------------------------

För tillfället är gården stängd för besökare då en omfattande renovering av byggnader och förändring av utemiljön på lantgården pågår. Även caféet är stängt på grund av renovering. Vilka öppettider Stadsnära lantgård kommer ha och information om skolverksamhet publiceras när renoveringen är klar.

 • Utvändig renovering av huvudbyggnad – byte av tak, dränering, byggt ny altan
  Invändig renovering av huvudbyggnad – bytt kök, målat om. I källaren byggs nya personalutrymmen såsom omklädningsrum och personaltoalett.
 • Drängstuga - I drängstugan byggs nya personalutrymmen.
 • Med stöd från Sparbanksstiftelsen kommer utemiljön vid Stadsnära lantgård inspireras av Make a Move och utformas för att locka till naturlig rörelse. Vi börjar med att bygga ett område där lek och rörelse uppmuntras. Denna del ska vara färdig till sommaren 2024.

Djuren som bor på Stadsnära lantgård

 • Tio får – (några tackor är dräktiga och vi räknar att det kommer lamm i vår) Fåren heter Skrållan, Hoppsan, Ida, Linn, Pricken, Jumjum, Vittra, Katla, Lovis och Lotta.
 • Fyra getter, Anna, Lisa, Kerstin, Sven-Erik
 • Två minishetlandsponnies som heter Daisy (mor), Dennis (son)
 • Två minigrisar, Bill och Bull
 • Fjorton hönor
 • Två katter, Findus och Jansson

Växthuset samt trädgården

Stadsnära lantgård vill vara plattform för lärande och möten för alla åldrar. På gården finns en ekologisk köksträdgård som är öppen för alla besökare. Syftet med projektet ”biologisk mångfald i trädgården” är att utveckla trädgården på lantgården till en plats där kunskap sprids om hur man i praktiken kan skapa livsrum för olika arter. Läs mer om Naturskyddsföreningen i Lidköpings medverkan i LONA-projektet ” biologisk mångfald i trädgården” på Stadsnära lantgård. Länk till annan webbplats.

Adress: Bräddegården Råda, 531 57 Lidköping

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se