Hundrastgårdar

Välkommen att rasta din hund i Lidköpings hundrastgårdar - Margretelund, Lilleskog och Majåker. Det är fritt tillträde till hundrastgårdarna. Ett krav är att du plockar upp hundbajs och lägger i latrinen som finns där.

Hundrastgårdar finns på följande platser:

  • Margretelund - vid Svartebäcksgatan nära Östbyskolans parkering
  • Ljunghed - mellan Grepegatan och Korngatan
  • Lilleskog - i slutet av Nonnes väg

Det är Lidköpings kommun som ansvarar för hundrastgårdarna. Har du frågor eller synpunkter så är du välkommen att anmäla dem till höger på sidan.

Allmänna regler för hundägare

  • Hundar får inte vistas på kommunala badplatser under badsäsong 1 maj till 15 september.
  • De måste vara kopplade vid skolgårdar, idrottsanläggningar och kommunala motionsspår. Under löptid ska tik vara kopplad inom hela kommunen utom inom inhägnat område.
  • När du rastar din hund ska du ta upp hundbajset för ökad trivsel
  • Utförligare regler gällande hundar finns i kommunens lokala ordningsföreskrifter.

Reglerna gäller inte för ledarhund eller hund i offentlig tjänst.

Hundlatriner

Vi får ofta önskemål om hundlatriner på sträckor där latriner saknas. Ansvaret att hålla rent efter sin hund åligger hundägaren och inte kommunen. Detta innebär att om det inte finns hundlatriner på en sträcka måste man som hundägare ta med sig påsen hem. Ytterligare hundlatrinkärl kommer inte att sättas upp i kommunen.

Det finns dock möjlighet att flytta en befintlig placerad hundlatrin till en ny plats. Då ska det vara en hundlatrin som inte används så frekvent. Vet du någon som inte används så mycket så tar vi tacksamt emot tips.

Ska du gå ut med hunden? Då kan det vara bra att ha en karta där hundlatrinerna i ditt närområde finns markerade! I dagsläget finns det cirka 240 stycken hundlatriner utplacerade i kommunen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: samhalle@lidkoping.se