Kurser inom musik

Vi har undervisning på de flesta instrument, sång, rytmik och även drillning.

Grundkurs

Inom musik har vi i årskurs 3 något som vi kallar Blockflöjtsång som är en kombination av blockflöjtsspel och sång. Här använder vi ett material som två av våra lärare, Yvonne Bjerkevik och Håkan Hindhammar, har skrivit.

Du måste inte vara med på detta för att få spela ett annat instrument i årskurs 4, men det kan vara en fördel eftersom man får lära sig lite noter och annat.

Instrument

Vi har undervisning på de flesta instrument. De instrument vi brukar kunna erbjuda en plats direkt på är stråk, brass och vissa träblås som oboe och fagott.

Vi hyr ut blås- och stråkinstrument till nybörjarna under deras första år, dock inte piano, gitarr, elgitarr, elbas, slagverk och blockflöjt. Fagott och tuba är hyresfritt första året.

Sång

Du kan få undervisning i solosång från det du börjar i årskurs 4. Innan dess kan man vara med i någon av våra körer.

Rytmik och småbarnsrytmik

Rytmik

Inriktning musik erbjuder rytmik till förskolan och även till alla elever i årskurs 2 i kommunen där vi har så kallat kompanjonlärarskap.

Småbarnsrytmik

Småbarnsrytmik sker i samarbete med öppna förskolan. Alla är välkomna.

Rytmikkurs

Kursen för dig som är 5-6 år. Vi ses på torsdagar 17.50-18.30 på skolan i Stadsträdgården i Lidköping. Vi jobbar med musik utifrån rytmikmetodens grunder i 40 min. Sång, rörelse, dans, rytmer och gehör är några av delarna.

Anmäl dig redan nu om du vill vara med. Har du frågor är det bara att kontakta oss.

Drillsektionen

Drillsektionen brukar uppträda tillsammans med Kulturskolans paradorkester vid deras framträdanden, bland annat gör man en turné på våren till samtliga låg- och mellanstadieskolor i Lidköping.

Tid: tisdagar klockan 17.00-18.30
Plats: Dalängskolans gymnastiksal.

För anmälan eller frågor, kontakta skolan 0510-77 07 41

Suzukifiol

Vi har kurser i fiol med Suzukimetoden. Genom att lyssna, härma och leka lär sig barnen spela fiol enligt Suzukimetoden. Detta är en pedagogisk metod som bygger på att deltagaren får lära sig sitt instrument i sin egen takt, i små steg.

Kursen riktar sig i första hand till femåringar som tillsammans med föräldrar får en individuell lektion och en grupplektion i veckan.

Ansökan gör du i självservice Länk till annan webbplats.

Musikal

En kurs för dig som vill sjunga, dansa och agera!
Stars of Tomorrow åk 1-5, onsdagar 16.30-17.30.
Showstoppers åk 6-gy 3, tisdagar 16.00-17.30.

Spetskurser

Här finns kurser för dig som spelat ett tag och vill fördjupa dig inom något område eller bara bredda dina kunskaper. Riktar sig i första hand till befintliga elever men även övriga intresserade är välkomna att söka.

Kurs för barn med funktionsnedsättning

Vi har en grupp för barn med särskilda/speciella behov.

Fokus ligger på musikupplevelse, delaktighet och medskapande.

Under 40 minuter jobbar vi med sånger, dans/rörelse, musik och rytmik där alla kan och får synas, medverka, njuta, uttrycka sig och bidra på sitt eget sätt.

Vi bygger en trygg grupp med gemenskap och bildstöd. Det kommer vara många fasta punkter så man känner igen sig. Alla ska ha en assistent eller anhörig med sig som också deltar, stöttar och delar med sig.

Ålder: 7-12 år

Vi ses på Kulturskolan i Stadsträdgården.

Onsdagar kl. 15:30-16:10

Vi kommer vara två pedagoger som leder gruppen.

Välkommen!

Eva Ekhagen 073-947 21 20

Kevin McCallum 070-921 64 4

Kurser för vuxna

Vi erbjuder även kurser för dig som är 20 år och äldre. Det är i mån av plats – barn och skolungdomar går alltid först. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Just nu kan du få undervisning i sång, gitarr, tvärflöjt, klarinett, saxofon, trumpet, valthorn och trombon.

Varje kurs består av tio lektioner. En kurs kostar 2000 kronor plus eventuell intstrumenthyra som är 375 kronor.

Anmälan

Du anmäler dig genom vårt bokningssystem. För att göra en anmälan måste du först skapa ett eget konto och därefter ytterligare ett konto där du anger dig själv som barn. Detta för att kunna välja kurs i kurskatalogen.

Här kan du göra din anmälan. Länk till annan webbplats.

Vid frågor kontakta johan.kjellberg@lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: musikskolan@edu.lidkoping.se