Söker du semestervikariat för första gången?

Semestervikariat är ett utmärkt sätt att komma in i arbetslivet för dig som är ung. Det är inte bara ett sätt att tjäna pengar utan även ett sätt att få erfarenhet. Att sommarjobba för första gången kan vara nervöst.

Ett jobb i Lidköpings kommun betyder en trygg anställning i en kommun med stabil ekonomi. Här finns det goda möjligheter att byta arbetsplats och befattning inom kommunen och du har stora möjligheter att utvecklas inom ditt yrke.

Detta behöver du uppfylla för att kunna söka sommarjobb

  • 16-18 år (beroende på typ av vikariat)
  • Genuint intresse för att arbeta med människor.
  • För att undvika missförstånd behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Hur söker du då sommarjobb hos oss?

  • Skriv ett personligt brev och ett så kallat CV (curiculum vitae) vilket helt enkelt är en sammanställning med dina tidigare erfarenheter från till exempel jobb, föreningsaktiviteter och utbildningar. I ditt brev berättar du kort om dig själv. Beskriv vad du gör för tillfället, vad du har för goda egenskaper och vad du tycker är roligt.
  • Glöm inte att skriva med dina kontaktuppgifter!
  • Ange gärna referens i din ansökan. En referens kan vara en tidigare chef, kanske en lärare eller liknande, någon som kan styrka vem du är och vilka egenskaper du har som är relevanta för jobbet.
  • Skicka in ansökan enligt instruktionen i platsannonsen.
  • Sök så tidigt som möjligt - gärna redan idag.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kommunstyrelsensverksamheter@lidkoping.se