Vad är RSS?

På lidkoping.se kan du prenumerera på de nyheter som vi lägger ut med hjälp av RSS.

RSS, Rich Site Summary

RSS, Rich Site Summary (även känt som news feed eller nyhetsflöde) hämtar nyheter från webbsidor. Ofta består själva innehållet av en rubrik och lite brödtext. Den här typen av information brukar användas på bloggar och nyhetssidor. Genom att prenumerera på ett nyhetsflöde kan man få reda på vilka de senaste nyheterna är utan att behöva besöka hemsidan.

Hur använder man RSS?

Generellt sätt så är det första man behöver en nyhetsläsare (RSS-läsare). En nyhetsläsare kan vara ett program som är installerat på din dator, eller en webbsida med stöd för RSS-läsning. På samma sätt som du använder ditt e-postprogram tar du ner nyhetsflödet med din nyhetsläsare. De flesta e-postprogram och webbläsare kan idag hantera RSS om du har en sådan behöver du inte installera en speciell nyhetsläsare.

Hur prenumererar man på ett RSS-flöde?

På lidkoping.se står det under varje nyhetslista en länk som heter RSS. Om du klickar på den länken kommer du till en sida med en länkadress. Många RSS-läsare känner av att det är en RSS-länk du klickat på och öppnar sig automatiskt. Om den inte öppnar sig så kopierar du länkadressen och klistrar in den i din RSS-läsare så får du de senaste nyheterna direkt uppdaterade i din nyhetsläsare så fort de läggs ut.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: webb@lidkoping.se