Anslut dig till fibernätet i Lidköping

Lidköping miljö och teknik bygger och ansvarar för fibernätet, men är ingen tjänsteleverantör. Olika leverantörer av tjänster som bredband, tv och telefoni ansluter till nätet, sen kan du som kund välja vilken operatör och vilket avtal du vill ha. Du hittar information och alla tjänster på openbit.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som villaägare i Lidköpings kommun har du möjlighet att ansluta dig till vårt fibernät. När fastigheten är ansluten väljer du själv vilka tjänster just du vill ha. Gå in på Openbit.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se vilka förutsättningar som gäller för just din adress.

 1. Beställ fiberanslutning
  Du beställer din fiberanslutning på openbit.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Skriv in din adress i sökrutan och följ instruktionerna.
 2. Teckna ditt avtal
  Avtal tecknas i samband med beställningen av fiberanslutningen på openbit.se. Avtalet signeras med BankID.
 3. Kundkontakt och planering
  När beställningen mottagits och bekräftats påbörjas arbetet med din anslutning. Vi kontaktar dig och går igenom förutsättningarna för din fiberanslutning.
 4. Grävning
  Finns det ingen fiberslang ansluten in i din fastighet är det du som fastighetsägare som ansvarar för att gräva ner slang mellan ditt hus och den anslutningspunkten som vi anvisar. Fiberslang hämtar du kostnadsfritt hos oss. När du grävt ner fiberslangen på din tomt ska du kontakta oss. Vi säkerställer att allt är klart, samt bokar tid för installation. Här kan du läs mer om hur du gräver och förbereder för anslutning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 5. Installation
  Vid installationen blåser vi, eller den entreprenör som vi samarbetar med, in fibern i fiberslangen samt monterar den utrustning som behövs.
 6. Beställ och välj dina tjänster
  När du är ansluten till fibernätet kan du välja bland olika tjänsteleverantörer av tv, telefoni och bredband. Läs mer och gör ditt val av tjänster här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 7. Betala fakturan
  När allt är klart får du en faktura på anslutningsavgiften. Avgiften för dina valda tjänster skickas från din tjänsteleverantör.

För bostadsrättsföreningar och ägare av hyresfastigheter är en anslutning till fibernätet ett mycket bra alternativ. Med fiber in i varje lägenhet får alla lägenhetsinnehavare själva välja fritt bland tjänsteleverantörerna utan att föreningen binder upp sig i långa avtal eller drar på sig löpande kostnader.

Är du fastighetsägare eller bostadsrättsförening och är intresserad av att ansluta din fastighet till fibernätet i Lidköping går du in på Openbit.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och gör en intresseanmälan. Du kommer då bli kontaktad för att få en offert.

När avtal är tecknat påbörjar Lidköping miljö och teknik er leverans. Som fastighetsägare ansvarar du för att bygga ett så kallat fastighetsnät från den överlämningspunkt som avtalas till lägenheterna. För mer information kan du kontakta oss via kommunens Kontaktcenter.

När fastighetsnätet är klart monteras mediaomvandlare i respektive lägenhet som ansluter fastighetsnätet till fibernätet. När detta är gjort är anslutningen klar och respektive lägenhetsinnehavare är fri att beställa de tjänster just den vill.

Är du företagare och vill ansluta din fastighet till fibernätet i Lidköping går du in på Openbit.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och gör en intresseanmälan. Du kommer sedan bli kontaktad för att få en offert utifrån de förutsättningar som gäller för den aktuella fastigheten samt vilka tjänster du önskar. Har du specifika önskemål som exempelvis svartfiber eller transmissionstjänster kan även dessa tillhandahållas.

När avtalet tecknats påbörjar Lidköping miljö och teknik din leverans. Leveransen sker till en överenskommen överlämningspunkt i fastigheten. Observera att du som fastighetsägare ansvarar för att lägga slang på din egen tomt, vilket kan innebära grävning och asfaltering. Detta kan du utföra i egen regi, alternativt kan vi tillhandahålla även denna tjänst. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter om så önskas.

När förberedelserna på fastigheten är slutförda blåser vi, eller den entreprenör som vi samarbetar med, in fibern till den överenskomna överlämningspunkten. Sedan ansvarar fastighetsägaren för byggnation av fastighetsnät.

Om du är företagare, hyr lokaler och är intresserad av tjänster via stadsnätet kontaktar du din hyresvärd.

Om du bor i ett område som är aktuellt för utbyggnad av fibernätet så kan du enkelt göra en intresseanmälan eller beställning för anslutning via Openbit Länk till annan webbplats..

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se