Senast 2027 ska alla hushåll i Lidköping ha Hemsortering - till dess, fortsätt sortera!

Samtidigt som vi får ansvaret att samla in förpackningar från hushållen i Lidköping påbörjar vi införandet av Hemsortering. Det innebär att du kommer kunna bli av med allt ditt förpackningsavfall nära ditt hem. Införandet av Hemsortering i Lidköping sker stegvis

Tidplan för införande av Hemsortering

1 januari 2024 får kommunerna förpackningsansvaret

  • Lidköping miljö och teknik tar över ansvaret för återvinningsstationerna i Lidköping. Det innebär att det är oss du kontaktar om du har frågor eller behöver göra en felanmälan om exempelvis städning.
  • Lidköping miljö och teknik tar över insamlingen av förpackningar vid flerbostadshus i Lidköping. Från 1 januari 2024 får endast Lidköping miljö och teknik anlitas för insamling av förpackningar. Läs mer vad som gäller för dig som äger flerbostadshus här.

Detta händer med Hemsortering under 2024

  • Alla villaägare i Lidköping får Hemsortering av plast- och pappersförpackningar (kärl 2).
  • Alla villa- och fritidshusägare i Lidköping som redan har kärl 2 för plast- och pappersförpackningar kommer att få information hem i brevlådan. Informationen handlar om att det från årsskiftet kommer finnas olika abonnemang för kärl 2 och att villaägarna behöver ta beslut om tömningsintervall och önskad kärlstorlek. Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig som villa- och fritidshusägare.

Detta händer med Hemsortering under 2025

Detta händer med Hemsortering under 2025 och 2026

Har du fler frågor om Hemsortering i Lidköping?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se