Kartåsens återvinningscentral

Till återvinningscentralen kan du som privatperson och boende i Lidköpings kommun lämna ditt sorterade grovavfall, elavfall och farliga avfall. Hushåll kan även lämna förpackningar kostnadsfritt. Verksamheter kan lämna visst grovavfall mot betalning.

Öppettider

Stängt just nu. Öppnar imorgon 07.00

Panta med expressfart

Med Pantamera Express tömmer du enkelt hela säckar med burkar och PET-flaskor i ett fack. På bara ett par minuter sorterar och räknar den ett hundratal förpackningar. Pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, tömmer du alltså hela påsen/säcken med pant ner i ett fack.

Den stora pantautomaten kan ta emot både plast- och metallförpackningar samtidigt (dock ej flaskor av glas). Med Pantamera Express pantar du smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt, även om du har mycket pant.

För att maskinen ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att det bara är avsedda förpackningar som läggs i maskinen, och att det inte slinker med något annat skräp som orsakar driftproblem.

När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald:

  • Ladda ner appen MinPant och få pengarna via Swish.
  • Som betalcheck att handla för i din mataffär (alla utom Lidl)
  • Skänka pengarna till Barncancerfonden.

Mer information, om exempelvis betalcheckarna, finns på Pantameras hemsida.

Publicerad:

Senast uppdaterad: